Zorgverlener

Minder zorg, minder zorgen?

Als zorgverlener is tijd je kostbaarste goed. Tijd om meer patiënten te kunnen helpen en om naast de prioritaire zorgen ook een babbeltje te kunnen slaan. Maar je agenda zit vast goed vol, want de vraag naar thuiszorg blijft elke dag groeien, de beschikbare plaatsen in de rusthuizen slinken en de vergrijzing is niet meer te stoppen.

En wat als we toch die extra tijd kunnen creëren? Weet je al hoe je die zou invullen?

Hoe zorgsector domotica zorgverleners meer zorg en minder zorgen oplevert!

Wat als je bepaalde taken in de zorgverlening kon uitbesteden? Stel je voor dat je niet meer bij de patiënt ter plaatse hoeft te gaan voor kleine huishoudelijke taken omdat je die nu vanop afstand kan uitvoeren? En als ook je patiënten je verplaatsingen besparen omdat ze nu vlotjes via multimedia met je communiceren?

Zorgsector domotica maakt het allemaal mogelijk. Door domotica systemen te integreren in huis bij ouderen en hulpbehoevenden, neemt het slimme huis namelijk heel wat kleine opdrachten uit handen!

’s Avonds de lichten uitdoen, gevaarlijke elektrische toestellen uitschakelen, of gewoon de controlebezoekjes om te kijken of alles nog ok verloopt? De centrale intelligente bediening in huis wordt je nieuwe assistent die deze taken van je overneemt. Zo kan jij focussen op je kernactiviteiten en je tijd optimaal verdelen over meerdere patiënten.

bigstock-Data-Synchronization-Of-Health-63771091

Met aangepaste zorgsector domotica worden de taken van zorgverleners zo veel mogelijk uitbesteed aan de automatische bediening in huis of aanzienlijk vergemakkelijkt door diverse handige toepassingen. Een medisch dossier oproepen bij de patiënt thuis, gericht communiceren vanop afstand met verschillende multimedia en meteen verwittigd worden in een centrale meldkamer bij mogelijke noodsituaties? Met zorgsector domotica is haast niets onmogelijk!

Een meesterlijk masterplan

De uitdagingen in de zorgsector zijn niet min. Er is een nijpend te kort aan zorgverleners, terwijl de vraag naar thuiszorg blijft toenemen en de wachtlijsten voor rusthuizen en serviceflats historisch lang zijn. Ook het kostenplaatje in de sociale zekerheid is niet te onderschatten en dat in tijden van besparing!

Door massaal in te zetten op domotica in de zorgsector en bij patiënten thuis, vermindert de hoeveelheid werk voor zorgverleners en wordt zorg vanop afstand mogelijk. Hierdoor is een efficiëntere inzetbaarheid van zorgprofessionals mogelijk en maken we thuiszorg terug voor meer mensen toegankelijk en betaalbaar.

De impact van zorgsector domotica op levenslang wonen is ook niet te onderschatten. De oudere of patiënt kan in het comfort en privacy van een eigen woning waardig ouder worden zonder in te boeten op persoonlijke veiligheid, hygiëne en levenskwaliteit.

Niets dan voordelen dus voor jou, de patiënten én de maatschappij. Benieuwd welke impact de technologische vooruitgang heeft op jouw beroep? Kom het ontdekken op onze vele domotica workshops voor de zorgsector!