Joachim Goeminne

Out-of-the-box denker en gefascineerd door de combinatie mens & techniek

Lesgeven is een passie volgens Joachim en als docent aan Odisee Gent heeft hij zijn droom echt waargemaakt. In deze job kan hij namelijk zijn fascinatie voor wiskunde, techniek en bewustzijn kwijt. Tegelijkertijd is er ook rechtstreeks contact met enthousiaste jongvolwassenen. Hun drive werkt voor hem bijzonder aanstekelijk. Net daarom vindt hij het zo fantastisch om hen te begeleiden en haalt hij er voldoening uit om zo ook een stuk bij te dragen aan hun leven in het algemeen. Het stopt voor hem trouwens niet met het begeleiden van anderen begeleiden, Joachim gelooft ook sterk in bijscholing en zelfevaluatie voor zichzelf!

Het internationale karakter en vooral het menselijke aspect spreekt Joachim erg aan bij de opleiding domotica. Volgens hem vormt ze namelijk dé brug tussen techniek en de mens. Zorgdomotica is daar een goed voorbeeld van. Zijn visie?

Door out-of-the-box te denken kan je nog meer de link leggen tussen specialisaties en toch het zicht op het grotere geheel behouden om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen die écht een bijdrage leveren.

Joachim Goeminne

Joachim kort voorgesteld::

Studies industrieel ingenieur aan KIHO (nu Odisee)
Andere opleidingen: KNX basic, Crestron, Cisco CCNA1, KNX advanced
Curriculum Na de studies eerst gewerkt in onderzoekslabo informatietechnologie INTEC UG/IMEC en vervolgens werkzaam als assistent aan de masteropleiding ingenieur bij KAHO (nu Odisee). Daarna ook getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid (lerarenopleiding) behaald, de perfecte start om als docent aan de slag te gaan bij de bachelor opleiding Energietechnologie bij KAHO (nu Odisee).
Doceert Docent opleiding domotica bij Odisee voor volgende vakken:
DC & AC netwerken | Informatietechnologie | KNX domotica | Labs: KNX, DC netwerken, toepassingssoftware, TELETASK domotica
Bijkomende functies Projectbegeleider laatstejaars en stagebegeleider
Projectmedewerker Domotica@home: je huis in je broekzak!
Gastspreker Domotica/informatietechnologie en lesgever in het buitenland + begeleider van Erasmusstudenten
Specialisatie domotica KNX
Informatietechnologie
Vrije tijd Het lijkt misschien een vreemde combinatie piano, fotografie, dans en meditatie, maar Joachim is dan ook een echte duizendpoot met een breed interesseveld. Voor zij die hem kennen, is het dus alles behalve verwonderlijk dat hij deze uiteenlopende hobby’s in zijn vrije tijd combineert. Het is te zeggen, in de weinige vrije tijd die overschiet, want Joachim spendeert heel wat uren achter een computerscherm op zoek naar nieuwe maatschappelijke uitdagingen en creatieve technologische oplossingen!
Targets & ambitie Het internationale karakter en de eindeloze mogelijkheden die de opleiding domotica biedt promoten en techniek en de mens nog dichter bij elkaar brengen.
Levensmotto’s Kleur buiten de lijnen en ontdek de echte tekening!

Get in touch

Wil je eens brainstormen met Joachim over bewustzijn, gekke en creatieve ideeën of heb je een technische vraag? Spreek hem gerust aan via Facebook of Linked-In of stuur hem een mailtje!