Hilde Vanderper

Durf echt alles in vraag te stellen!

Is wat technisch mogelijk is en wat we allemaal bedenken ook écht ok? En wat is de meerwaarde die we op humaan vlak creëren voor mens en maatschappij?

Hilde Vandeper

Hilde durft vanuit haar passie voor filosofie wel erg rake vragen stellen! Gelukkig wemelt het van de technologische uitdagingen en ontwikkelingen op de technologiecampus van Odisee, want zo krijgt Hilde elke dag voldoende stof tot nadenken. Vanuit haar interesse voor de mens trekt Hilde er graag op uit. Ze kan haar nieuwsgierigheid gewoonweg niet bedwingen en verkent maar al te graag de verste buitenhoeken van onze planeet. Als ze niet op ontdekkingsreis is, staat ze echter met even veel plezier voor de klas, want ook de ideeën en de visie van onze jongvolwassen studenten intrigeren haar namelijk mateloos. Je bent gewaarschuwd… Zit je bij Hilde in de les, dan ben je best voorbereid op een pittig debat!

Hilde kort voorgesteld:

Studies filosofie & theologie in Leuven                                       Andere opleidingen: de Socratische gespreksleider, communicatie
Curriculum Na haar studies besloot Hilde dat het hoog tijd was om haar communicatie skills uit te testen op het meest kritische publiek, de studenten van Odisee!
Doceert Docent filosofie en ethiek
Bijkomende functies I-age projectmedewerker
Vrije tijd Je zou Hildes hobby in 1 woord kunnen samenvatten: reizen. Maar die term dekt in haar geval zeker de lading niet. Hilde houdt namelijk niet van reizen op dezelfde manier als vele anderen dat doen. Ze wil immers niet alleen mooie plekjes gaan ontdekken of even gaan ontspannen. In tegendeel! Ze trekt er liefst van al op uit naar minder populaire vakantiebestemmingen zoals Latijns-Amerika, Afrika en zelfs de Palestijnse gebieden om er de mens te bestuderen. In het bijzonder is ze nieuwsgierig naar andere culturen, leefgewoonten en naar het multiculturele aspect van een maatschappij. Behalve in deze inleefreizen, is Hilde ook erg actief in de Noord-Zuidbeweging die vecht tegen onrecht. Veel vrije tijd schiet er in Hildes drukke agenda niet meer over, maar als ze een gaatje vindt, kan je ook Hilde wel eens achter de kookpotten of met een goed boek aantreffen.
Targets & ambitie Binnen de opleiding energietechnologie voldoende aandacht vestigen op ethiek en het menselijke aspect door het technische te overstijgen en te kijken naar de mens achter het project.
Levensmotto’s Comprendre et ne pas juger… (Georges Simenon)

Get in touch

Wees gewaarschuwd, Hilde is behoorlijk fan van de Socratische methode. In plaats van pasklare antwoorden te leveren, durft ze je wel eens een vraag terug te stellen waar je uren over kan nadenken. Durf je de uitdaging aan? Klik dan hier om Hilde te contacteren, of stuur haar een berichtje via Facebook of Linked-in.